Wij: Yvonne, Renny, Gepke en Mirjam zijn zelfstandig werkende kraamverzorgsters. Onder de naam Kraamtijd & Zo zijn we samen gaan werken.

Dat hebben we gedaan omdat we met z'n vieren dezelfde visie op zorg hebben voor jou en je gezin. We kunnen daarnaast kennis delen en we kunnen onze kennis uitbreiden doordat we vaak opleidingen volgen.

Binnen onze visie hebben we de voortgang van zorg hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat er in jullie kraamweek niet van kraamverzorgster gewisseld wordt, met uitzondering in situaties van overmacht.

Elke maand kunnen we bij Kraamtijd & Zo een maximaal aantal gezinnen aannemen. Daarom laten we je zo snel mogelijk na je aanmelding weten of we je kunnen helpen. Dat doen we met een bevestiging.

Hebben we teveel aanmeldingen rondom jouw uitgerekende datum? Ook dan helpen we je verder. We bellen je dan om dit aan je door te geven. Door deze werkwijze kunnen we je goede zorg door een van onze kraamverzorgsters garanderen. Met uitzondering van gevallen van overmacht.

Yvonne, Gepke, Renny en Mirjam staan om de beurt op wacht. Dat betekent dat je één van ons vieren als kraamverzorgster krijgt.

Onze visie

Bij Kraamtijd & Zo vinden we zorg voor moeder en kind het allerbelangrijkste.

Daarom bieden we:

  • Uitstekende zorg voor jou en je kindje
  • Goede ondersteuning
  • Persoonlijke zorg voor jou en je gezin
  • Goede begeleiding bij je bevalling – zowel thuis als poliklinisch in het ziekenhuis
  • Goed geschoolde kraamverzorgsters: Yvonne, Gepke, Renny en Mirjam volgen regelmatig opleidingen en scholing zodat ze op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
  • Kraamverzorgsters met een borstvoedingscertificaat.
  • Kraamtijd & Zo is laagdrempelig, is makkelijk benaderbaar en heeft korte lijnen met verloskundigen en Jeugdgezondheidszorg.
  • Persoonlijk contact. Vanaf het moment dat je je bij ons aanmeld tot het einde van je kraamweek en nog daarna!

Maak kennis met de kraamverzorgsters

Gepke

Hallo, mijn naam is Gepke Donker. Ik ben getrouwd en zelf moeder van twee kinderen en woon samen met mijn gezin in Drogeham.

Sinds een aantal jaren werk ik met ontzettend veel plezier en liefde in de kraamzorg. De geboorte van een baby is elke keer opnieuw een groot wonder. Ik blijf het altijd weer bijzonder vinden om tijdens één van de meest indrukwekkende momenten  in een mensenleven aanwezig te mogen zijn. Het geeft me dan ook veel voldoening om een gezin te mogen ondersteunen bij de verzorging van een pasgeboren baby en het gezin (jullie) een fijne kraamtijd te bezorgen.

Yvonne

Ik ben Yvonne Marinus. Sinds 2010 ben ik als zelfstandig (ZZP-er) kraamverzorgende aan het werk onder de naam "BabYvonne".

Ik ben moeder van vijf kinderen, die allemaal al volwassen zijn. Ook ben ik oma van een heel stel lieve kleinkinderen. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe belangrijk de kraamperiode voor ouders is! Het is fijn als er in de kraamtijd iemand bij je is die adviezen voor je heeft en je antwoord kan geven op diverse vragen.

Het beroep van kraamverzorgende heeft me altijd al 'getrokken', maar door de zorg voor m'n eigen gezin is het er eerder nooit van gekomen om hiervoor een opleiding te volgen. In 2009 heb ik het roer alsnog omgegooid en daar heb ik beslist geen spijt van! Steeds weer nieuwe gezinnetjes, steeds weer anders, soms broertjes en of zusjes, steeds weer zo'n uniek klein kindje, en daar mag ik dan bij aanwezig zijn!

"Lytse minsken meitsje grutte minsken ryk!" - "Kleine mensen maken grote mensen rijk!"

Mirjam

Ik ben Mirjam Leistra en ik woon in Damwâld. Na zelf drie keer kraamzorg te hebben gekregen wist ik dat kraamverzorgende “het” beroep voor mij is. Deel uitmaken van de start van een nieuw leven. Ouders, broertjes en zusjes oftewel het gezin ondersteunen in deze zo belangrijke kraamweek geeft mij veel voldoening en arbeidsplezier.

Toen de tijd daar was ben ik de opleiding verzorgende  IG met uitstroom kraamzorg begonnen. Na het behalen van het diploma ben ik tot op de dag van vandaag vol overgave, en met enorm veel plezier werkzaam als kraamverzorgende.
Mijn doel is dat zowel de kraamvrouw als de overige gezinsleden met een goed gevoel kunnen terugkijken op de kraamweek. Inspelen op de wensen van het gezin en daarbij ondersteuning bieden in het verzorgen en welzijn van de baby staat bij mij hoog in het vaandel om dit doel te bereiken.

Het is elke keer weer een hele ervaring om als kraamverzorgende tijdens zo’n bijzondere week aanwezig te mogen zijn!

Renny

Hoi, ik ben Renny Hiemstra en woon samen met mijn lieve man en 3 dochters op een fijne plek in de Westereen. Ik ben sinds 2010 zelfstandig ondernemer in de kraamzorg.

Ik vind het uniek dat je als kraamverzorgende in deze intieme week aanwezig mag zijn en even onderdeel wordt van het gezin. Bij veel vreugde, maar soms ook verdriet een luisterend oor kan bieden.

Met veel plezier heb ik inmiddels heel wat gezinnen op weg mogen helpen tijdens en na de geboorte van hun kindje. Ik vind het belangrijk dat de kraamweek jouw/jullie week wordt. Waarin ik jullie gezin mag helpen en adviseren en daarbij ook vooral de eventuele oudere broertjes en/of zusjes betrek bij het verzorgen van de nieuwe baby. Kortom er te zijn waar ik moet zijn, zodat het hele gezin terug kan kijken op een fijne kraamtijd.

Naast mijn opleiding, kennis en ervaring vind ik t belangrijk om mij te blijven verdiepen in de veranderingen die bij de kraamzorg komen kijken.